Η Ιστορία της Κομμωτικής Παιδείας στην Ελλάδα!

Σπάνιες οι περιπτώσεις, που ένα όνομα ταυτίζεται απόλυτα με το αντικείμενο εργασίας του. Στην Ελλάδα, όταν λέμε «Κομμωτική Παιδεία», αυτόματα η σκέψη πηγαίνει στο όνομα Νίκος Αμάραντος!!

Δεκαετία 40′

Από τη δεκαετία του 1930 ο Νίκος Αμάραντος αφιερώνει τη ζωή του στο επάγγελμα του κομμωτή. Εργάζεται με πάθος και αφοσίωση στο δικό του κομμωτήριο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις πελάτισσές του. Η εξαιρετική του τεχνική και η καλλιτεχνική του προσέγγιση τον καταξιώνουν στην αγορά της Αθήνας ως έναν αναγνωρισμένο κομμωτή.

Με την πάροδο του χρόνου, πολλές πελάτισσές του αντιλαμβάνονται το ταλέντο που κατέχει και αρχίζουν να θέλουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης από εκείνον. Ο Νίκος Αμάραντος αποδέχεται αμέσως την πρόκληση και αρχίζει να μοιράζεται την γνώση και την εμπειρία του με ενθουσιασμό. Μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων, μεταφέρει τις τεχνικές και την αισθητική που έχει αναπτύξει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας.

Έτσι, ο Νίκος Αμάραντος γίνεται γνωστός όχι μόνο για την εξαιρετική του επιδεξιότητα ως κομμωτής, αλλά και για την ικανότητά του να εκπαιδεύει και να εμπνέει νέους κομμωτές, αφήνοντας ένα διαρκές αποτύπωμα στον χώρο της κομμωτικής τέχνης.

Δεκαετία 50′

Η ενασχόλησή του Νίκου Αμάραντου με την εκπαίδευση ξεκινά την δεκαετία του 1950 όταν μέσα στο κομμωτήριο παρέχει για πρώτη φορά στη χώρα μαθήματα κομμωτικής σε νέες και νέους. Αμέσως δημιουργείται μία κυψέλη χιλιάδων νέων κομμωτών που θα εργαστούν μελλοντικά τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Δεκαετία 60′

Τον Νοέμβριο του 1960 δημιουργείται η πρότυπη σχολή κομμωτών Νίκος Αμάραντος επί των οδών Ερεσσού & Ιπποκράτους στην Αθήνα, όπου και εγγράφονται οι πρώτοι επίσημοι σπουδαστές. Τη δεκαετία του 60′, με τη σχολή κομμωτικής Νίκος Αμάραντος να είναι πλέον αναγνωρίσιμη πανελληνίως, ταυτίζεται απόλυτα με το αντικείμενο εργασίας, την κομμωτική. Στην Ελλάδα, όταν λέμε «Κομμωτική Παιδεία», αυτόματα η σκέψη πηγαίνει στο όνομα Νίκος Αμάραντος!

Δεκαετία 70′

Πρώτος ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ καθιέρωσε για τους αποφοίτους του σεμινάρια σε χώρες του εξωτερικού. Οι επισκέψεις στη Γαλλία,Αγγλία και την Ιταλία, έδωσαν την ευκαιρία στους αποφοίτους να γνωρίσουν από κοντά τις τάσεις που επικρατούσαν κάθε φορά στη μόδα της κομμωτικής. 1970· Η σχολή κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, ενώ έχει προσθέσει στην εκπαίδευση το μανικιούρ πεντικιούρ και την αισθητική προσώπου & μακιγιάζ. Παράλληλα, λόγω της μεγάλης ζήτησης, η σχολή μετακομίζει στα κτίρια της οδού Ακαδημίας 78 στην Αθήνα & Εμ. Μπενάκη 30, όπου είναι έως και σήμερα.

Δεκαετία 80′

Η σχολή συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και η μακροχρόνια παράδοση συνεχίζεται ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Νίκος Αμάραντος Eurocoiffure.
Η Κομμωτική Τέχνη, χάρη στο Νίκο Αμάραντο και τη Σχολή που ίδρυσε, διδάσκεται και μεταδίδεται.

Δεκαετία 90′

Η πρώτη Αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή Κομμωτικής ΑΜΑΡΑΝΤΕΙΟΣ, διετούς φοίτησης, είναι γεγονός! Οι πρώτοι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα που απέκτησαν αναγνωρισμένο πτυχίο σχολικού τμήματος φοίτησαν στην σχολή Νίκος Αμάραντος. Ένας τίτλος που στη συνέχειά του μετονομάστηκε σε Τεχνική Επαγγελματική Σχολή (ΤΕΣ Αμαράντειος). Επίσης, η σχολή επεκτείνει τις δραστηριότητές της με το νέο κομμωτήριό της επί της οδού Ακαδημίας 79.

Δεκαετία 00′

Η σχολή λειτουργεί και τα δύο τμήματα εκπαίδευσης, ως Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ Αμαράντειος) όπου μετονομάζεται στη συνέχεια Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ Αμαράντειος) αργότερα και ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Νίκος Αμάραντος. Παράλληλα δημιουργείται το σύγχρονο κατάστημα εργαλείων υλικών όπου εξυπηρετεί τόσο τους σπουδαστές που φοιτούν στη σχολή όπως και εξωτερικούς πελάτες.

Δεκαετία 10′

Η σχολή Νίκος Αμάραντος συνεχίζει την επιτυχημένη εκπαιδευτική παρουσία της ως αδειοδοτημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, του εκπαιδευτικού ομίλου Νίκος Αμάραντος με το εκπαιδευτικό κομμωτήριο και το κατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου .Έτσι ο εκπαιδευτικός όμιλος ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ μπορεί και παρέχει έως και σήμερα ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχετικά με τα επαγγέλματα ομορφιάς. Το νέο σήμα του εκπαιδευτικού ομίλου Νίκος Αμάραντος το οποίο έγινε σήμα κατατεθέν στην εκπαίδευση κομμωτών και επαγγελμάτων ομορφιάς.

Δεκαετία 20′

Το νέο λογότυπο της Σχολής μας και συνολικά η νέα μας οπτική επικοινωνία έρχεται να μας φέρει πιο κοντά στο σήμερα, με τον ίδιο καθαρό και έντονο χαρακτήρα που χαρακτηρίζει την πρώτη Σχολή Κομμωτικής στην Ελλάδα από την πρώτη μέρα δημιουργίας της.
Από το 1960 στην Αθήνα, τότε που, ο Νίκος Αμάραντος ξεκίνησε τη δική σου σύνδεση με το χώρο της κομμωτικής, θέλοντας να μεταδώσει τις γνώσεις του σε κάθε δημιουργικό μυαλό, σε κάθε νέο άνθρωπο με μεράκι και αγάπη για την κομμωτική τέχνη.
Με βάση μας πάντα το κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας, συνεχίζουμε να προάγουμε γνώση, δημιουργία, επιμέλεια, προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Όλα ξεκινούν εδώ, δίπλα στην πλατεία Ομονοίας.

Scroll to Top